Aktiviteter

Fisking

Fiskemulighetene i området rundt Kvarøy er mange. Her finner du fiskeplasser til all slags vær og fiskeønsker, innen 15-20 minutter med båt. Vi har en unik beliggenhet og har gode fiskeplasser for kveite, storsei, sei, torsk, hyse, steinbit og uer. Enten du er nybegynner eller fiskefrelst kan vi gi deg gode fisketips. Vi driver selv med artsfiske, og er blitt helt bitt av basillen på å fange nye arter. Alle artene teller, helt i fra de små fiskene i fjæra, til de uvanlige dypt nede i havet så lenge de fanges med håndholdt snøre og krok. Vi har også fiskeutstyr til utleie som er av beste kvalitet og egner seg godt til fiske i området rundt oss.
Kom og fisk med oss!

Fugletitting

Kvarøy har et yrende fugleliv. Her finner du fugler på land og i vannet. Selv om øya en liten har den store variasjoner i artene. I skogen finner du skogsfugl som ryper, duer, rugde og orrfugl, mens på havet ser du havørnen, ærfugl, storskarv, lundefugl og teist for å nevne noen. Vi har også et lite vann på øya der ender, grågås, svaner, traner, og mange andre typer trekkfugler søker til på sin reise.

Krabbeteiner i havna

I småbåt havna på Kvarøy ligger det til enhver tid krabbeteiner til barna som besøker oss. Her kan de selv sette ut teinen og sjekke den hver dag, eller hver time om de vil, helt selv. Enten du er nybegynner eller fiskefrelst kan vi gi deg gode fisketips. Vi driver selv med artsfiske, og er blitt helt bitt av basillen på å fange nye arter. Alle artene teller, helt i fra de små fiskene i fjæra, til de uvanlige dypt nede i havet så lenge de fanges med håndholdt snøre og krok. Vi har også fiskeutstyr til utleie som er av beste kvalitet og egner seg godt til fiske i området rundt oss.
Kom og fisk med oss!

Bading

På Kvarøy har vi mange fine hvite bade stender. Den nærmeste og mest besøket er 120 meter fra butikken. I Tillegg til denne har vi flere fine badeplasser med vei, og en hemmelig stand med sti helt frem. Drømmer du om å finne en helt egen stand kan familien leie båt og dra på strandsafari sammen.

Indianerskogen

Er en bitte liten skog med aktivitetsleke som barnehagen på Kvarøy har skapt. Den står åpen for alle med husker, klatre tau, og hengekøye.

Ballbinge

Ved Kvarøy Oppvekstsenter ligger øyas ballbinge, med en fotball klar til alle som vil spille. Barna på øya har fotball treninger ukentlig og setter stor pris på at det kommer andre barn og spiller sammen med de.

The Green Room

Hvis været ikke er på topp, eller man har lyst til å leke seg litt har lokale krefter på øya skapt «The Green Room». I dette lokalet kan man spille shuffleboad, biljard, og de har en helt rå golfsimulator. De har også lagt til rette for kjøp av forfriskninger som kaffe, brus, og snacks. Her kan man leie hele lokalet som gruppe eller man kan bruke det på times basis sammen med andre. Golfsimularoten krever opplæring så den må bookes på forhånd slik at vi de kan får noen til å møte opp til et passende tidspunkt. Alt betales enkelt med Vipps direkte til The Green Room.
Prisliste: Simulatoren er kr. 150 pr time. Tilgang til rom 1 dag kr. 100 pr pers. Tilgang til rom kr. 50 pr time, pr pers. Dagleie avtales etter hvor mange dere er,
og hva slags utstyr dere vil bruke.

Utforsking i fjæra

I havnen på Kvarøy yrer det av liv i fjæra. Her kan barna lete i timevis etter krabber, kreps, og vasse i tangen. Kanskje klarer de til og med å håve en fisk, hvis timingen er god. Barna på som bor her på Kvarøy blir aldri lei av å utforske i fjæra, så denne aktiviteten anbefales virkelig.

Lakserundtur

Ønsker du å vite mer om produksjon av Atlantisk Laks og moderne havbruk? Vi kan i samarbeid med Kvarøy Fiskeoppdrett ta deg med på lakserundtur med guide. På denne turen får du se fisk fra smolt til slakteklar matfisk, og lære om den nøye oppfølgingen fisken trenger. Som avslutning på turen vil du få en smakebit av vår nydelige, egenproduserte Kvarøy laks. Kvarøy Fiskeoppdrett er en fremtidsrettet produsent av laks og produserer laks i områdene rundt Kvarøy på en meget miljøfokusert måte.

Hestmannen 571 m.o.h.

Fra sjøhusene ser du rett mot den mektige Hestmannen bader i midnattssol på sommer kvelden. Fra Kvarøy er det ca. et kvarter med båt til havna sør på Hestmona med gjesteplass for båt. På veien fra havna finner du merking mot Hestmannen og til stien mot toppen. Stien følger en gammel taubane mesteparten av stigningen, mens de siste høydemetrene er en bratt sti som krever litt klyving helt i slutten før du når toppen. Dette er en litt krevende tur sti som passer best for store barn og voksne, men det er absolutt verdt det når man kommer opp til toppen og for nyte utsikten.

Lurøyfjellet 685 m.o.h

Dette er fjelltoppen for alle. Turen starter fra Kvarøy med båt til Torshavn restaurant på Lurøy der man går på veien mot skolen på Lurøy. I krysset nært skolen tar man til venstre før man finner stien godt merket fra hovedveien. Stien mot toppen er tydelig merket og lett å gå for store og små. På toppen finnes det en retningsveiviser som peker mot de fleste fjelltoppene på Helgeland. Her kan du se til Svartisen, Okstindan, De syvsøstre, og Træna. På tilbaketuren anbefales det med et stopp på Torshavn for en forfriskning eller en god middag før du hopper i båten tilbake til Kvarøy.

Rødøyløva 443 m.o.h.

Med båt starter turen til den fine havna ved Klokkergården. Fra Klokkergården er det noen få meter langs veien til stien mot steintrappa som tar deg opp til den mektige Rødøyløva. Trappen er laget av stein av sherpaer fra Nepal og svinger seg lett og lekent opp mot toppen. Stigningen er jevn og litt bratt mot toppen, men er en fin utfordring for store og små. Stien er godt merket og man velger selv om man vil nyte utsikten utover havet, eller kjenne på magesuget helt på kanten av Rødøyløva med sine 400meter rett ned i havet.

Rull til toppen